Színek és fények -


A megnyitó Posvanecz Éva hegedűművésszel, Máté Balázs gordonkaművésszel, a fotók készítőivel és Szirom kutyával:Az UNESCO Fény Nemzetközi Napja alkalmából a Károlyi József Alapítvány május 17. és 29. között bemutatja egy apa és a lánya által készült fotóművészeti munkákat.
Balogh Lajos fiatal kora óta fotózik különböző témákban. A  fényfesttészettel 2017-ben kezdett el foglalkozni.  A fő motiváció Jan Leonardo képei voltak, aki 2013 óta teszi közzé képeit a nemzetközi porondon. Ez az ága a fotózásnak fényművészeti performanszfotózás, mely irányított, megkoreografált lépésekből és mozdulatokból áll pirotechinakai eszközökkel, gyúlékony gázokkal  és egyéb fényelemek használatával.  A fókuszált és irányított fény bőséges teret nyújt a többdimenziós alkotások megvalósításához.
Balogh Lizi számára – édesapja révén – a fotózás már kisgyermek kora óta jelen van. Ő is különféle témákat fotózik, de most főleg természetfotókat és portrékat állít ki, jóllehet ezen a kiállításon egy-két fényfestő képet is bemutat.
Mindketten tagjai a Székesfehérvári Fotóklubnak, amely idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját.
A május 17-én, 17:30-kor kezdődő megnyitóra mindenkit szeretettel várnak.

Információ:

Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó

Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: info@karolyikastely.hu, web: www.karolyi.org.hu

Megosztás a közösségi oldalakon