Friss Termés Iparművészeti Szalonbemutató és vásár


                                                                                                                           

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastély második alkalommal ad otthont a FRISS TERMÉS szalonbemutatónak és vásárnak, amely 2018-ban november 23. és 25. között kerül megrendezésére A tavalyi kiállítás sikeres debütálása után a kortárs magyar iparművészeket ismét a Károlyi József Alapítvány látja vendégül.  A pénteken, 17 órakor kezdődő megnyitót követően, 19 órától a Venti Chiavi Guitar Trió gyertyafényes koncertjét élvezhetik a vendégek.

A FRISS TERMÉS szalonbemutatón neves alkotókkal és múzeumi minőségű iparművészeti tárgyakkal ismerkedhetnek  meg a látogatók e patinás vidéki kastélyban, mely a hagyományosan minden évben megrendezett Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok által vált ismertté a nagyközönség előtt.

A kastély termei  három napon át alkalmi enteriőrökké alakulva fogadják be a tervezőművészet különböző alkotóterületeiről érkező művészeket, akik  hasonló  szemléletű, néhány fős csoportokat alkotva rendezik be  a teret. A vendégek barátságos sarkokat találnak majd,  igazi műtermi hangulatban  beszélgethetnek az alkotókkal és kézbe vehetik, akár haza is vihetik az alkotásokat, miközben élvezhetik a kastélypark hangulatát, a patinás kastély kényelmét és vendégszeretetét. A művészek vezetésével a látogatók naponta több ízben beavató tárlatvezetéseken ismerkedhetnek meg a design tárgyak  és alkotóik rejtett titkaival.

A résztvevő művészek saját területük kiemelkedő alkotói, a grafika, textil- és ruhatervezés, bőrtervezés, ékszertervezés, üveg- és kerámiaművészet képviselői: Abaffy Klára, Bartha Ágnes,  Bráda Judit, Domonkos Bernadett,  Edőcs Márta,  Jutka Fischer, Gaál Gyöngyvér, Gera Noémi, Göbölyös Márta, Gyulai Natália, Harmati Hedvig, Jermakov Katalin, Karsai Zsófia, Kecskés Orsolya,  Király Fanni, Majoros Kata, Nyíri Kati, Pataki Mátyás, Szűcs Eszter/Pataki Tiles, Pataki Dávid,  Rófusz Kinga, Stomfai Krisztina, Szabó Zsuzsi, Szentgyörgyi Tünde, Szűcs Blanka, Tóth Zoltán, Vereczkey Szilvia.

                                                                                                                                          Nyitva tartás:

November 23. péntek: 17.00-22.00

Közben: 19 órakor a Venti Chiavi Guitar Trió koncertje                                                           

November 24. szombat:    10.00-18.00                                                                                 

November 25. vasárnap:   10.00-17.00

Kurátor: Király Fanni ötvös iparművész: kiraly.fanni@t-online.hu; www.kiralyfanni.com;  +36 70 3387583      Facebook: @Friss Termés                                                                                                                                                      

A szalonbemutatóra a belépés díjtalan.

  


           
                    

Megosztás a közösségi oldalakon