"Friss Termés" IV. iparművészeti szalon és vásár

2020. november 20-22.

Idén novemberben immár negyedik alkalommal népesítik be kortárs iparművészek a Károlyi Kastély termeit, hogy megismertessék legújabb munkáikkal a látogatókat. Három napon át válogathat az érdeklődő közönség különleges igényű munkáikból. A tágas belső terekben sétálva akár ki és felpróbálhatjuk a munkákat és megtudhatjuk az alkotóktól keletkezésük történetét.

A programot Razvaljajeva Anasztázia és Goda Sára Szent Erzsébet napi hárfakoncertje színesíti, de nagy élményt jelent a kastélypark felfedezése, vagy az épület rejtett zugait feltáró vezetett séta is.

Mivel a szállodaként is működő kastély kedvelt esküvői helyszín, a tervezők ALTERNATÍV ESKÜVŐ címmel egy kamara kiállítással is készülnek, ahol megkérdőjelezik az esküvőhöz mint fogalomhoz kapcsolható vizuális sztereotípiák létjogosultságát. Meglepő alternatívák után kutatnak a fenntarthatóság, értékmentés, felelős tárgyalkotás eszközeivel. Válaszokat keresnek azokra a kérdésekre, lehet-e egészen más, izgalmas alternatívája a szokásos virágpompás fehér lakodalmi asztalnak, milyen esküvői ruha illik egy érettebb párhoz, hogyan használhatnánk újra mindazt a szemet gyönyörködtető tárgyat, amelyekkel a nagy napon körülvesszük magunkat?  Idei témáik: "ERDŐ", JAPÁN", "AZÚR".

Meghívott művészek: Attalai Zita, Balázs Marianna, Bartha Ágnes, Bráda Judit, Edőcs Márta, Gera Noémi, Harmati Hedvig, Huber Kinga, Illés László, Jermakov Katalin, Juhász Dóra, Karsai Zsófia, Kele Ildikó, Kecskés Orsolya, Király Fanni, Kund Réka, Nyíri Katalin, Pataki Dávid, Pataki Mátyás, Rétfalvi Soma, Stomfai Krisztina, Szabó Zsuzsi, Szentgyörgyi Tünde, Szerencsés Gabó, Szűcs Blanka, Szűcs Eszter Anita, Tóth Gyula Tothems, Vereczkey Szilvia, Tóth Vásárhelyi Réka És a MOME Textil tanszék végzős hallgatóinak csoportja: Csenki Laura Teodóra, Köves Renáta, Moldován Dorottya, Nagy Katinka, Toldy Nóra.


                        

Megosztás a közösségi oldalakon