"Quartettissimo" XI. Európai Vonósnégyes Fesztivál (2020. szeptember 25-27.)

Figyelem! Műsorváltozás!

A Fesztivál első napján, pénteken a francia Quatuor Mona helyett a magyar Trepide Quartet lép fel.

A kvartett tagjai:

Samu Enikő (hegedű), Haraszti Violetta (hegedű), Falb Bence (brácsa), Bali Gabriella (cselló)

A Trepide vonósnégyes tagjait középiskoláig visszanyúló barátság köti össze, mégsem régóta zenélnek együtt. Különböző kamaraprodukciókban már volt alkalmuk együttműködni, ez a felállás azonban csak szeptemberben, a Zeneakadémia vonósnégyes tantárgyának apropóján alakult. A közös munka az első pillanattól fesztelen, baráti hangulatban, mégis hatékonyan ment, hiszen a tagok mind a kamarazene elkötelezettjei. Ebben a munkában elsősorban tanáruk, Hargitai Géza, a Bartók Vonósnégyesben eltöltött évtizedei alatt megszerzett tudásával segíts a kvartettnek. A rendszeres órákon túl előszeretettel vesznek részt mesterkurzusokon, ahol olyan nagytudású művészektől nyernek inspirációt, mint Takács-Nagy Gábor. A kvartett az ifjúság zenei nevelésében is szerepet vállal, rendszeresen adnak ifjúsági koncerteket általános iskolákban, ahol nem csupán zenével örvendeztetik meg a gyerekeket, de bevezetik őket a koncertlátogatás rutinjába, valamint bepillanthatnak a kulisszák mögé.

Köszönjük a Trepide Quartet tagjainak, hogy elfogadták meghívásunkat és beugró vonósnégyesként fellépnek a Quartettissimo XI: Európai Vonósnégyes Fesztiválon, szeptember 25-én a fesztivál életben tartása érdekében!

Program

A. Mozart (1756-1791):

Quartet No 15 K421 d minor (1783)

Allegro moderato ; Andante ; Menuetto and Trio. Allegretto ; Allegretto ma non troppo

 

Joseph Haydn (1732-1809):
Quartet Op. 74 No 3 « Reiter quartet » in G Minor


Allegro ; Largo assai ; Menuetto Allegretto ; Finale Allegro con brio

A Kökény Quartet vasárnapi koncertje betegség miatt elmarad!
Figyelem! A koncertekre való belépéshez regisztráció kötelező.

Fesztiválunk visszatérő diák vonósnégyese a budapesti Sodrás Quartett, amely Horváth Dénes vezetésével évek óta gazdagítja műsorával a diákkoncerteket. A kvartett egyike azon diák vonósnégyeseknek, amelyek az idei Quartettissimo Fesztivál második napján, szombaton, 11 órakor adnak ingyenes koncertet.
Egy kis ízelítő repertoárjukból. J. Haydn: Krisztus utolsó hét szava a keresztfán

Megosztás a közösségi oldalakon