Európai Kulturális Találkozó Központ

 

A Károlyi József Alapítványt a Károlyi család hozta létre 1994-ben, és Fehérvárcsurgón ad impozáns otthont az Európai Kulturális Találkozó Központnak, amely a „Kulturális Találkozó Központok” európai hálózatának tagja, ezáltal biztosítja egy nagyobb történelmi műemlék rehabilitációját és megőrzését, miközben úgy használja, mint a nagyközönség érdeklődésének megfelelő dinamikus kulturális programok helyszínét. Ezáltal a program egyaránt igazolja a helyreállítást és biztosítja e tevékenységek állandósítását.

A Károlyi József Alapítvány tevékenységi köréhez tartozik egy Európai Dokumentációs Központ, amelynek alapját a Fejtő Ferenc Könyvtár képezi. Ennek hivatalos felavatását 2003. október 9-én végezte Dominique de Combles de Nayves úr, Franciaország nagykövete.

A könyvtár katalógusa elérhető itt: https://karolyikastely.opac3.monguz.hu/

 
A Dokumentációs Központ mint kutató központ az európai történelemre specializálódott és nemzetközi kapcsolatok gondoskodnak arról a speciális lehetőségről, amely a történelemtudomány, politikatudomány, valamint szociológiatudomány különböző területein kutatási lehetőséget biztosít, ezáltal a közép-európai tanulmányok megfelelő központja. 
Kapcsolat:
Angelica Károlyi
kulturális igazgató
e-mail: angelica@karolyikastely.hu 
Tel: 06 21 311 04 23 

Megosztás a közösségi oldalakon