Múzeumpedagógiai programok

K a s t é l y,   ö r ö k s é g,   t ö r t é n e l e m

 

Iskolatörténeti program 7-9 évesek számára

A program során a régi iskolával és taneszközökkel való ismerkedés mellett kipróbálható a lúdtollal való írás is. (Időtartam: kb. 45 perc)

Történelmi és művészettörténeti program 12-13 évesek számára

            Történelmi és művészettörténeti ismereteket bővítő programunk magában foglalja a kastély és a Károlyi család történetének ismertetését. (Időtartam: kb. 90 perc)

Művészettörténeti program 10 – 13 évesek számára

Ki ne szeretne közelebbről megismerkedni a kastély egyik kiállítóterében megbújó két hatalmas, ragyogó színekkel megfestett képpel, amelyek – életnagyságú szereplők megjelenítésével – nemes tettekről, nagylelkűségről és önfeláldozásról mesélnek? A gyerekek játszva léphetnek be e festmények világába, ahol a barokk gesztusokkal is megismerkedhetnek. (Időtartam: kb. 60 perc)  

Történelmi program 11-13 évesek számára

A címerek a történelemben fontos szerepet játszottak, hiszen segítettek „azonosítani” egy-egy családot, egyúttal „tájékoztatást” adtak az adott családról. Ismerkedjünk meg e címerek, különösen a Károlyi család és rokonsága címereinek történetével, valamint készítsünk saját családfát! A program során a címertan alapvető ismérvei mellett olyan kérdésekre is választ kaphatunk, hogy mire használták a címereket és mi köze a címernek a logóhoz? (Időtartam: kb. 60 perc)

Művelődéstörténeti program 10-12 évesek számára

Vajon mi a különbség a cselló és a csembaló között? Hogyan szólal meg a gamba és a rebek ? Mi történik, amikor lenyomjuk a zongora billentyűjét ? Hogyan működik az orgona ? Ezekre az izgalmas kérdésekre keressük a választ, miközben a zenehallgatás során megismerkedünk az egyes hangszerek hangjával is. A műhely keretében pedig egyszerű pengetős hangszer készítésével keressük a választ arra a kérdésre, hogy hogyan jön létre a hang. (Időtartam: kb. 90 perc)

Történelmi program 12-13 évesek számára

A program során a kastélyépítészet különleges világával ismerkedünk meg, miközben pincétől a padlásig bejárjuk a fehérvárcsurgói kastélyépület valamennyi árulkodó zugát, amely választ ad ezekre a kérdésekre.

 (Időtartam: kb. 90 perc)

 

T e r m é s z e t i   ö r ö k s é g

 

Botanikai-kerttörténeti program minden korosztály számára

Ki ne szeretne üdítő sétát tenni egy csodálatos parkban, miközben megismerkedik annak történetével? A program során választ keresünk arra kérdésre, hogy miért vette körül a kastélyokat hatalmas park vagy miért ültették egymás mellé látszólagos összevisszaságban a lehető legkülönfélébb alakú és színű lombkoronával rendelkező fákat. A sétát követően egy különleges kiállítás segítségével fedezhető fel a kastély és a park története. Emellett a kisebbek játékosan ismerkedhetnek meg a park idős fáinak leveleivel, a nagyobbakat pedig kvíz várja. Ez a népszerű programunk a kastélyparkban havonta megrendezésre kerülő „Botanikai séta” kifejezetten gyerekek számára kialakított változata. (Időtartam: kb. 90 perc)

Részvételi díj: 800 Ft / fő / program

Kombinált program díja (múzeumpedagógiai program és kastélylátogatás együttes igénylése esetén): 1200 Ft / fő

További információk és jelentkezés a fekete.agnes@karolyikastely.hu e-mail címen vagy a 06 21 311 04 26-os telefonszámon.

Megosztás a közösségi oldalakon